|
Solanki
Mieszanki przyprawowe do kiełbas
Mieszanki do produktów garmażeryjnych
Mieszanki wspomagające kutrowanie
Aromaty i ekstrakty
Preparaty barwiące
Posypki dekoracyjne
Bazy rosołowe
Inne
Solanki
Aromaty
Posypki
Preparaty przedłużające trwałość

Emulgator spożywcze do warzyw

17
287-2015

OPIS:

Emulgatory spożywcze czy też preparaty wiążące i emulgujące farsze warzywne to doskonały sposób na uzyskanie doskonałej konsystencji różnorodnych wyrobów. Dawkowanie preparatu (Emulgatory spożywcze) uzależnione jest od oczekiwanej konsystencji farszu i należy dobierać je indywidualnie. Wykorzystanie emulgatorów spożywczych pozwala uzyskać lepszą jakość żywności, która z powodu różnorodnego składu, może napotykać trudności z utrzymaniem konsystencji.
Związki jakie zawarte są w emulgatorach wpływają na przedłużenie trwałości produktów, dlatego też najczęściej wykorzystywane są w produktach takich jak majonezy, dżemy, farsze, sosy, ale również w wędlinach i przetworach mięsnych. Dzięki emulgatorom możliwe jest poprawienie jakości żywności, która zyskując dłuższy termin przydatności do spożycia, pozwala zmniejszyć ryzyko zmarnowania jej przez przedwczesne zepsucie. W naszej ofercie zapewniamy najwyższej jakości produkty, dzięki którym wszelkiego rodzaju wyroby zyskają doskonałą konsystencję, lepszą jakość oraz trwałość.

DAWKOWANIE:

Indywidualnie

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

p

 

Inne