|
  • Przemysł rybny

Przemysł rybny

solanki

Solanki

aromaty-i-ekstrakty

Aromaty

posypki-dekoracyjne

Posypki

inne

Preparaty
przedłużające
trwałość

Przemysł rybny

  • Solanki

    Łosoś wędzony WS 2

    90466

    OPIS:

    Solanka do nastrzyku łososia.

    DAWKOWANIE:

     4,3/100 l solanki

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

  • Aromaty

    Aromat Fresh garden

    .01010

    OPIS:

    Aromat z użyciem naturalnych składników. Świeża nuta kopru i ogórków doskonale komponuje się z łososiem. Aromat jest stabilny na obróbkę termiczną. Nie zawiera glutaminianu sodu.

    DAWKOWANIE:

    6 g/kg

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    Aromat Dymu HA 15 BG

    Aromat Dymu HA 15 BG

    .00956

    OPIS:

    Aromaty dymu wędzarniczego w formie proszkowej w wersji bez glutaminianu sodu.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

    Aromat dymu HA 15

    Aromat dymu HA 15

    .00959

    OPIS:

    Aromat dymu wędzarniczego w formie proszkowej, dobrze rozpuszczalny w solance. Nie barwi przekroju. W procesie pozbawionym wędzenia wnosi jego nutę, w przypadku zastosowania wędzenia podnosi jego intensywność. Nie wnosi do produktu benzoapirenu.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

  • Posypki

    Posypka meksykańska

    Posypka meksykańska

    27004

    OPIS:

    Mieszanka czerwonych grysów przypraw z gorczycą. Nie zawiera soli i glutaminianu sodu.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    Posypka Hermesa

    081-2015

    OPIS:

    Mieszanka grysowanego czosnku i pieprzu ze świeżą nutą koperku.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    Posypka Fresh Garden

    .01010

    OPIS:

    Mieszanka przypraw i aromatów naturalnych koloru zielonego nadająca koperkowo-ogórkowy smak. Odporna na obróbkę termiczną. Nie zawiera glutaminianu sodu.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    Posypka czosnkowa

    27006

    OPIS:

    Posypka dekoracyjno-smakowa czosnkowo pieprzowa. Nie zawiera glutaminianu sodu.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

    Posypka koperkowo-czosnkowa

    Posypka koperkowo-czosnkowa

    24007

    OPIS:

    Posypka o czosnkowym smaku podkreślonym świeżością koperku.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

  • Preparaty przedłużające trwałość

    Best – One

    Best – One

    30016

    OPIS:

    Płynny preparat przedłużający trwałość, dedykowany do wszystkich produktów rybnych

    DAWKOWANIE:

    0,5 – 1% masy produktu

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    Bestate

    30010

    OPIS:

    Jest to płynna mieszanina odpowiednio wyselekcjonowanych, składników (mleczanów oraz octanów), dobranych w proporcjach zapewniających skuteczną ochronę i trwałość wszystkich produktów mięsnych oraz rybnych. Hamuje rozwój drobnoustrojów (głównie: bakterii grupy coli, bakterii mlekowych i bakterii chorobotwórczych: Staphylococcus aureus, Salmonella ssp., Clostridium botulinum oraz Listeria monocytogenes); produkt zalecany zarówno dla przemysłu rybnego jak i miesnego.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

    Freshcolor E

    30020

    OPIS:

    Preparat w postaci proszku poprawiający wybarwienie produktów z funkcją przedłużania trwałości. Preparat zawiera regulatory kwasowości (octan, dioctan, cytrynian i kwas askorbinowy).

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    All Pure E-0

    All Pure E-0

    30013

    OPIS:

    Naturalny preparat przedłużający trwałość produktów spożywczych.

    Gwarancją jakości i bezpieczeństwa jest 100% naturalność surowców używanych do produkcji All Pure E-0.

    Innowacyjna metoda produkcji octu na drodze fermentacji pozwala uzyskać produkt, który charakteryzuje się skutecznym działaniem antyoksydacyjnym i bakteriostatycznym. Technologia krystalizacji i suszenia rozpyłowego z bardzo krótkim czasem działania temperatury i ciśnienia gwarantuje, że aktywne związki nie ulegają degradacji. Badania dowodzą, że ocet w formie proszkowej stanowi doskonałą ochronę przed rozwojem mikroflory patogennej w tym Listeria monocytogenes. Błony komórkowe mikroorganizmów pozwalają im utrzymać optymalny gradient pH, który jest bardziej zasadowy wewnątrz komórki. Cząsteczki octu mają zdolność swobodnej dyfuzji przez błony komórkowe, co wpływa na zaburzenie równowagi pH wewnątrz komórki, a tym samym zaburzenie ich funkcji komórkowych.

    Dodanie All Pure E-0 nie wpływa znacząco na pH mięsa, działa on wewnątrz komórek drobnoustrojów.

    Roztwór 0,7% preparatu wykazuje pH 5,8 Preparat doskonale przedłuża trwałość w zakresie bezpieczeństwa mikrobiologicznego, świeżej barwy oraz zapachu.

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p

     

    e(Lm)inate LAD

    30003

    OPIS:

    Płynny preparat przedłużający trwałość zawierający regulatory kwasowości (mleczan, octan i dioctan)

    DAWKOWANIE:

    Indywidualnie

    Pobierz folder produktu

    Opcje (Puste „p”, Bez glutaminianu sodu „b”, Niskowydajne „n”, Średniowydajne „s”, Wysokowydajne „w”, Do produktów surowych „d”):

    p