|

  • Karageny i białka zwierzęce

Karageny i białko zwierzęce

 W ofercie posiadamy Karageny, białko zwierzęce kolagenowe pochodzenia wieprzowego, wołowego oraz drobiowego. Idealnie sprawdzają się w wyrobach o podwyższonej wydajności. Doskonale wiążą wodę, osuszają produkt, eliminują podcieki. Zaletą jest również podniesienie białkowości produktu, co staje się ważnym atutem żywieniowym. Polecamy również Karageny.
Wzbogacenie produktu w białko zwierzęce pomaga lepiej wiązać tłuszcz i wodę, dzięki czemu produkt zyskuje wysoką jakość. Produkt wzbogacony w białko zwierzęce zyskuje na sowich wartościach, dzięki czemu jest jednym z najbardziej pożądanych na rynku i zdecydowanie najchętniej konsumowanych. Dodanie karagenów do produktu dodatkowo pomoże szybciej wiązać tłuszcze i wodę, dzięki czemu uzyskuje się znakomity wygląd, teksturę produktu, a dodatkowo zapobiega wyciekom. To co najważniejsze to to, że karageny i białko zwierzęce to dodatki naturalne, które wzbogacają produkty mięsne w naturalne składniki ulepszające produkt, jego wygląd oraz podwyższają wartość odżywczą. Karageny i białko zwierzęce pomagają produktom podwyższyć wskaźnik białka w produkcie, dzięki czemu jest znacznie wzbogacony o naturalne składniki, które stanowią budulec każdego organizmu.

Białko wieprzowe Eiweiss 50 P

77084

OPIS:

Białko strukturalne zwierzęce dodawane jest do solanki do nastrzy...

DAWKOWANIE:

1–5 g na 1 litr solanki lub inne wg receptury

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Zamiennik białka sojowego

Zamiennik białka sojowego

041-2017

OPIS:

Mieszanka specjalnie dobranych białek zwierzęcych zapewniająca o...

DAWKOWANIE:

1:1 w stosunku do białka sojowego

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Białko wieprzowe Eiweiss 20 P

41002

OPIS:

Funkcjonalne białko kolagenowe wieprzowe. Białko jest przeznaczon...

DAWKOWANIE:

5 – 20 g na 1 kg masy mięsnej lub inne wg receptury

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Białko wieprzowe Pork collagen

Białko wieprzowe Pork collagen

41016

OPIS:

Wysoko funkcjonalne białko kolagenowe wieprzowe w postaci długieg...

DAWKOWANIE:

400 g/100 kg mięsa

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Białko wieprzowe Pork collagen INJ

Białko wieprzowe Pork collagen INJ

41017

OPIS:

Wysoko funkcjonalne białko kolagenowe wieprzowe w postaci proszku....

DAWKOWANIE:

Zaleca się 5-15 g/litr solanki lub indywidualnie

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Białko wołowe Collapro BPI

41008

OPIS:

Wysoko funkcjonalne białko kolagenowe wołowe w postaci włóknist...

DAWKOWANIE:

1 – 5 g na 1 litr solanki lub inne wg receptury

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p