|

  • Preparaty przedłużające trwałość

Substancje przedłużające trwałość

Preparaty płynne

Fresh liquid 99

33333

OPIS:

Płynny preparat przedłużający trwałość dedykowany do wszystk...

DAWKOWANIE:

0,5 – 1% w wyrobie gotowym lub 5% roztwór do moczenia osłonek naturalnych

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Freshmix – P

30040

OPIS:

Płynny preparat przedłużający trwałość dedykowany do wszystk...

DAWKOWANIE:

5 -10g/kg

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Aroma Pure

Aroma Pure

75043

OPIS:

Płynny preparat przedłużający trwałość dedykowany do wszystk...

DAWKOWANIE:

0,5 – 1% w wyrobie gotowym

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Best – One

Best – One

30016

OPIS:

Płynny preparat przedłużający trwałość dedykowany do wszystk...

DAWKOWANIE:

0,5 – 1% na masę produktu

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Bestate-P

30010

OPIS:

Jest to płynna mieszanina odpowiednio  wyselekcjonowanych, skład...

DAWKOWANIE:

0,5 – 1% na wyrób gotowy lub 5% do moczenia osłonek naturalnych

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

e(Lm)inate LAD

30003

OPIS:

Skuteczny preparat przedłużający trwałość wyrobów mięsnych,...

DAWKOWANIE:

0,75% na wyrób gotowy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Preparaty proszkowe

Fresh Prime

30041

OPIS:

Preparat w proszku przedłużający trwałość dedykowany do wszys...

DAWKOWANIE:

4 – 5 g/kg 

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Emulgator AN 64 ALL

71045

OPIS:

Preparat w proszku przedłużający trwałość. 

Deklaracja: regulatory kwasowości: E262i, E331iii, sól

DAWKOWANIE:

3 g/kg

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

AllPure E-0

AllPure E-0

30013

OPIS:

Naturalny preparat przedłużający trwałość produktów spożywczych.

Gwarancją jakości i bezpieczeństwa jest 100% naturalność surowców używanych do produkcji All Pure E-0.

Innowacyjna metoda produkcji octu na drodze fermentacji pozwala uzyskać produkt, który charakteryzuje się skutecznym działaniem antyoksydacyjnym i bakteriostatycznym. Technologia krystalizacji i suszenia rozpyłowego z bardzo krótkim czasem działania temperatury i ciśnienia gwarantuje, że aktywne związki nie ulegają degradacji. Badania dowodzą, że ocet w formie proszkowej stanowi doskonałą ochronę przed rozwojem mikroflory patogennej w tym Listeria monocytogenes. Błony komórkowe mikroorganizmów pozwalają im utrzymać optymalny gradient pH, który jest bardziej zasadowy wewnątrz komórki. Cząsteczki octu mają zdolność swobodnej dyfuzji przez błony komórkowe, co wpływa na zaburzenie równowagi pH wewnątrz komórki, a tym samym zaburzenie ich funkcji komórkowych.

Dodanie All Pure E-0 nie wpływa znacząco na pH mięsa, działa on wewnątrz komórek drobnoustrojów.

Roztwór 0,7% preparatu wykazuje pH 5,8 Preparat doskonale przedłuża trwałość w zakresie bezpieczeństwa mikrobiologicznego, świeżej barwy oraz zapachu.

Deklaracja: ocet w proszku

DAWKOWANIE:

0,4 – 0,7%/kg

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Freshcolor E

30020

OPIS:

Preparat przedłużający trwałość w formie proszkowej przeznacz...

DAWKOWANIE:

0,3% -0,6% na wyrób gotowy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p