|
  • Preparaty przedłużające trwałość

Substancje przedłużające trwałość

Best – One

Best – One

30016

OPIS:

Płynny preparat przedłużający trwałość dedykowany do wszystk...

DAWKOWANIE:

0,5 – 1% na masę produktu

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

Bestate-P

30010

OPIS:

Solanki do mięsa

Solanki do mięsa – jest to płynna...

DAWKOWANIE:

1% na wyrób gotowy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

AllPure E-0

AllPure E-0

010

OPIS:

Naturalny preparat przedłużający trwałość produktów spożywczych.

Gwarancją jakości i bezpieczeństwa jest 100% naturalność surowców używanych do produkcji All Pure E-0.

Innowacyjna metoda produkcji octu na drodze fermentacji pozwala uzyskać produkt, który charakteryzuje się skutecznym działaniem antyoksydacyjnym i bakteriostatycznym. Technologia krystalizacji i suszenia rozpyłowego z bardzo krótkim czasem działania temperatury i ciśnienia gwarantuje, że aktywne związki nie ulegają degradacji. Badania dowodzą, że ocet w formie proszkowej stanowi doskonałą ochronę przed rozwojem mikroflory patogennej w tym Listeria monocytogenes. Błony komórkowe mikroorganizmów pozwalają im utrzymać optymalny gradient pH, który jest bardziej zasadowy wewnątrz komórki. Cząsteczki octu mają zdolność swobodnej dyfuzji przez błony komórkowe, co wpływa na zaburzenie równowagi pH wewnątrz komórki, a tym samym zaburzenie ich funkcji komórkowych.

Dodanie All Pure E-0 nie wpływa znacząco na pH mięsa, działa on wewnątrz komórek drobnoustrojów.

Roztwór 0,7% preparatu wykazuje pH 5,8 Preparat doskonale przedłuża trwałość w zakresie bezpieczeństwa mikrobiologicznego, świeżej barwy oraz zapachu.

DAWKOWANIE:

Indywidualnie

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

 

FRESHCOLOR E

009

OPIS:

Preparat przedłużający trwałość w formie proszkowej przeznacz...

DAWKOWANIE:

0,6% -1% na wyrób gotowy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

e(Lm)inate LAD

008

OPIS:

Skuteczny preparat przedłużający trwałość wyrobów mięsnych,...

DAWKOWANIE:

0,75% na wyrób gotowy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p