|
Solanki
Mieszanki przyprawowe do kiełbas
Mieszanki do produktów garmażeryjnych
Mieszanki wspomagające kutrowanie
Aromaty i ekstrakty
Preparaty barwiące
Posypki dekoracyjne
Bazy rosołowe
Inne
Solanki
Aromaty
Posypki
Preparaty przedłużające trwałość
44
008

OPIS:

Skuteczny preparat przedłużający trwałość wyrobów mięsnych, drobiowych i rybnych.

Sugerowana dawka 0,75% w wyrobie gotowym.

Wędzonki

Zalecana dawka 0,75% w gotowej wędzonce.

Wzór na poziom dodatku preparatu e(Lm)inate LAD w wędzonkach.

Dodatek e(Lm)inate LAD do solanek = (100%+A)*(100%-B)/(A*133,3%)

A – zakładany poziom nastrzyku (%)
B – zakładany poziom ubytków w obróbce termicznej

 

Zalecana ilość dodatku preparatu e(Lm)inate LAD na 100 litrów solanki

Poziom nastrzyku

40%

50%

60%

70%

80%

100%

Dodatek e(Lm)inate LAD (kg) na 100 litrów

2,31

1,98

1,76

1,61

1,49

1,32

Wędliny

Zalecany dodatek preparatu w ilości 0,7 % na farsz

Emulsja skórkowa

Dodatek preparatu e(Lm)inate LAD w ilości 0,75 % na masę emulsji wpływa na przedłużenie trwałości produktów z jej użyciem.

Mięso produkcyjne

Zalecany dodatek 0,75 % na masę mięsa wpływa na trwałość mikrobiologiczną surowca mięsnego i trwałość gotowych produktów nawet przy braku zachowania łańcucha chłodniczego.

DAWKOWANIE:

0,75% na wyrób gotowy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Preparaty przedłużające trwałość