Solanki
Mieszanki przyprawowe do kiełbas
Mieszanki do produktów garmażeryjnych
Mieszanki wspomagające kutrowanie
Aromaty i ekstrakty
Preparaty barwiące
Posypki dekoracyjne
Bazy rosołowe
Inne
Solanki
Aromaty
Posypki
Preparaty przedłużające trwałość
13
Ekstrakty
76524

OPIS:

Ekstrakty przypraw naturalnych na nośnikach nie podlegających deklaracji w gotowym produkcie. Ekstrakt z pieprzu czarnego: te ekstrakty zapewniaja stabilną jakość wyrobu gotowego, są bezpieczne mikrobiologicznie, dobrze rozpuszczalne w solankach, nie barwią przekroju. Ich smak i zapach idealnie oddaje użycie przypraw naturalnych.

Ekstrakt z pieprzu czarnego to ważny produkt stosowany podczas wyrobu wędlin i wszelkiego rodzaju wędlin. Ekstrakt ma o wiele silniejszy smak i aromat niż tradycyjna przyprawa, dlatego należy stosować go w stosunku 1:3 w porównaniu ze zwykłym pieprzem. Jego zastosowanie pomaga osiągnąć stabilną jakość wędlin i kiełbas, idealny kolor oraz pomaga utrzymać taki sam wygląd produktów mięsnych, bez przebarwień, w ladzie chłodniczej. Ekstrakt z pieprzu czarnego jest łatwo rozpuszczalny w wodzie oraz solankach stosowanych do wyrobu wędlin, dzięki czemu nie barwi przekroju kiełbas i ułatwia równomierne rozprowadzenie przyprawy w całej masie mięsnej, dzięki czemu każda porcja ma taki sam smak i aromat.

DAWKOWANIE:

1:3 jako zamiennik przyprawy

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

b

 

Aromaty i ekstrakty