|

Solanki
Mieszanki przyprawowe do kiełbas
Mieszanki do produktów garmażeryjnych
Mieszanki wspomagające kutrowanie
Aromaty i ekstrakty
Preparaty barwiące
Posypki dekoracyjne
Bazy rosołowe
Inne
Solanki
Aromaty
Posypki
Preparaty przedłużające trwałość
43
30010

OPIS:

Jest to płynna mieszanina odpowiednio wyselekcjonowanych, składników (mleczanów oraz octanów), dobranych w proporcjach zapewniających skuteczną ochronę i trwałość wszystkich produktów mięsnych oraz rybnych. Hamuje rozwój drobnoustrojów (głównie: bakterii grupy coli, bakterii mlekowych i bakterii chorobotwórczych: Staphylococcus aureus, Salmonella ssp., Clostridium botulinum oraz Listeria monocytogenes); produkt zalecany zarówno dla przemysłu rybnego jak i miesnego.

Deklaracja: regulatory kwasowości: E261, E326

DAWKOWANIE:

0,5 – 1% w wyrobie gotowym lub 5% roztwór do moczenia osłonek. 

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Preparaty przedłużające trwałość