|

Solanki
Mieszanki przyprawowe do kiełbas
Mieszanki do produktów garmażeryjnych
Mieszanki wspomagające kutrowanie
Aromaty i ekstrakty
Preparaty barwiące
Posypki dekoracyjne
Bazy rosołowe
Inne
Solanki
Aromaty
Posypki
Preparaty przedłużające trwałość

Natural C10

185
122-2019

OPIS:

Mieszanka naturalnych aromatów i ekstraktów przypraw poprawiająca wybarwienie produktów bez konserwantów. Zalecany do wyrobów z deklaracją „bez dodatku azotynów”. Zawiera naturalne składniki, które nadają różową barwę charakterystyczną dla mięsa peklowanego. 

  • Łatwo rozpuszczalny w wodzie jak i w farszu
  • Podkreśla i zachowuje naturalnie różowo-czerwony kolor mięsa
  • Daje natychmiastowy efekt. Nie utlenia się.
  • Jest odporny na niskie i wysokie temperatury.
  • Stabilizuje kolor produktu w trakcie przechowywania w ladzie chłodniczej

DAWKOWANIE:

5 – 10 g/kg

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

p

Nowości