Solanki Nastrzykowe

Opis:
Solanki do szynki
Solanki nastrzykowe do szynki bezfosforanowe, bez glutaminianu sodu, z aromatem. Dedykowana do wyrobów produkowanych w technologii MIM lub tradycyjnie. Może być stosowana do wszystkich elemenów jednomięśniowych. Przeznaczona do nastrzyku wędzonek na 50 %. Wydajność na poziomie około 85-100% w zależności od mięśnia. Solanki nastrzykowe do szynki to produkty stworzone z myślą o podniesieniu jakości wędlin. Solankę stosuje się do nastrzykiwania wędzonek jednomięśniowych, czyli wszelkiego rodzaju szynek, polędwic i wielu innych wyrobów wędliniarskich, również tych wytwarzanych tradycyjnymi metodami. Dzięki jej zastosowaniu każda szynka staje się krucha i delikatna, a struktura mięsa nabiera przyjemnego charakteru. Solanki nastrzykowe do szynki to produkty, bez których trudno wyobrazić sobie produkcję wędlin zarówno w technologii MIM, jak i metodami tradycyjnymi. Jej zastosowanie pozwala osiągnąć wyjątkowy smak i niepowtarzalną kruchość, którą cenią nawet najbardziej wybredni wielbiciele wyrobów mięsnych.

Dawkowanie:
