Solanki
Mieszanki przyprawowe do kiełbas
Mieszanki do produktów garmażeryjnych
Mieszanki wspomagające kutrowanie
Aromaty i ekstrakty
Preparaty barwiące
Posypki dekoracyjne
Bazy rosołowe
Inne
Solanki
Aromaty
Posypki
Preparaty przedłużające trwałość

SOLANKA SZYNKA KRUCHA

37
50019

OPIS:

Solanki do szynki bezfosforanowe, bez glutaminianu sodu, z aromatem. Dedykowana do wyrobów produkowanych w technologii MIM lub tradycyjnie. Może być stosowana do wszystkich elemenów jednomięśniowych. Przeznaczona do nastrzyku wędzonek na 50 %. Wydajność na poziomie około 85-100% w zależności od mięśnia.

Solanki do szynki to produkty stworzone z myślą o podniesieniu jakości wędlin. Solankę stosuje się do nastrzykiwania wędzonek jednomięśniowych, czyli wszelkiego rodzaju szynek, polędwic i wielu innych wyrobów wędliniarskich, również tych wytwarzanych tradycyjnymi metodami. Dzięki jej zastosowaniu każda szynka staje się krucha i delikatna, a struktura mięsa nabiera przyjemnego charakteru. Solanki do szynki to produkty, bez których trudno wyobrazić sobie produkcję wędlin zarówno w technologii MIM, jak i metodami tradycyjnymi. Jej zastosowanie pozwala osiągnąć wyjątkowy smak i niepowtarzalną kruchość, którą cenią nawet najbardziej wybredni wielbiciele wyrobów mięsnych.

DAWKOWANIE:

6 kg/100 l solanki

Pobierz folder produktu

Opcje (Puste “p”, Bez glutaminianu sodu “b”, Niskowydajne “n”, Średniowydajne “s”, Wysokowydajne “w”, Do produktów surowych “d”):

n

 

Solanki Nastrzykowe